Πώς να διαγράψετε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης στο Safari

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari για OS X και iOS αποθηκεύει τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης στη μνήμη της συσκευής σας για να διευκολύνει τη σύνδεση στους διάφορους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας. Για να διαγράψετε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης από το Safari σε Mac, επιλέξτε τον από το μενού Προτιμήσεις. Για να διαγράψετε έναν κωδικό πρόσβασης από το iOS, διαγράψτε τα δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης από το μενού Ρυθμίσεις.

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης Safari στο OS X

Όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο για πρώτη φορά στο Safari σε Mac, σας ζητείται να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σύνδεσης για μελλοντικές συνεδρίες. Αυτά τα διαπιστευτήρια χρήστη αποθηκεύονται ξεχωριστά για κάθε ιστότοπο στην καρτέλα Κωδικοί πρόσβασης προτιμήσεων Safari. Διαγράψτε έναν κωδικό πρόσβασης ανοίγοντας το παράθυρο Προτιμήσεις, επιλέγοντας την καρτέλα «Κωδικοί πρόσβασης», επιλέγοντας έναν κωδικό πρόσβασης και κάνοντας κλικ στο «Κατάργηση». Εναλλακτικά, καταργήστε όλους τους κωδικούς πρόσβασης κάνοντας κλικ στην επιλογή "Κατάργηση όλων". Τα στοιχεία σύνδεσής σας διαγράφονται αμέσως και την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης, αρνηθείτε να τον αποθηκεύσετε όταν σας ζητηθεί.

Διαγραφή δεδομένων αυτόματης συμπλήρωσης στο iOS

Σε συσκευές iOS, οι πληροφορίες κωδικού πρόσβασης αποθηκεύονται κεντρικά στο μενού Ρυθμίσεις αντί για τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Για προβολή, επεξεργασία και διαγραφή κωδικών πρόσβασης Safari, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, πατήστε "Safari" και επιλέξτε "Αυτόματη συμπλήρωση και κωδικοί πρόσβασης". Πατήστε "Αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης" και "Επεξεργασία" και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον ιστότοπο για τον οποίο θέλετε να καταργήσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Τα διαπιστευτήρια χρήστη σας διαγράφονται αμέσως και σας ζητείται να τα αποθηκεύσετε ξανά την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε.