Πώς να καταργήσετε την ομαδοποίηση στο Illustrator

Εάν εργάζεστε με διανυσματικές εικόνες στην επιχείρησή σας και χρησιμοποιείτε το Adobe Illustrator ως λογισμικό γραφιστικής, μπορείτε να ομαδοποιήσετε διάφορα αντικείμενα. Ο χρόνος είναι ουσιαστικός όταν διευθύνετε τη δική σας επιχείρηση, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε εφέ ταυτόχρονα σε ολόκληρη την ομάδα αντικειμένων. Εάν πρέπει να επεξεργαστείτε ένα μόνο αντικείμενο σε μια ομάδα, πρέπει πρώτα να καταργήσετε την ομαδοποίηση όλων των αντικειμένων. Στη συνέχεια μπορείτε ελεύθερα να επεξεργαστείτε και να μετακινήσετε μεμονωμένα αντικείμενα και να εφαρμόσετε εφέ σε αυτά.

1

Εκκινήστε το Adobe Illustrator CS6 και ανοίξτε το έργο που περιέχει την ομάδα που θέλετε να καταργήσετε την ομαδοποίηση.

2

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αντικείμενο της ομάδας για να επιλέξετε ολόκληρη την ομάδα. Η ομάδα οριοθετείται από μια λεπτή μπλε γραμμή.

3

Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην ομάδα και επιλέξτε "Κατάργηση ομάδας" από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην επιλογή "Αντικείμενο" στην επάνω γραμμή μενού, κάντε κλικ στην επιλογή "Ομάδα ή αντικείμενο" από το αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση ομάδας". Τα αντικείμενα αποσυνδέονται.

4

Πατήστε "Ctrl-S" για να αποθηκεύσετε το έργο.