Πώς να βρείτε τα αιτήματά σας στο Instagram

Εάν κάνετε τον λογαριασμό σας Instagram ιδιωτικό , πρέπει να εγκρίνετε άτομα για να μπορέσουν να σας ακολουθήσουν στο κοινωνικό δίκτυο ή να δουν τις αναρτήσεις σας.

Σε γενικές γραμμές, θα λάβετε μια ειδοποίηση αίτησης παρακολούθησης Instagram στο έξυπνο τηλέφωνό σας ή σε άλλη συσκευή με εγκατεστημένο το Instagram και μπορείτε να εξετάσετε κάθε αίτημα φιλίας Instagram και να το εγκρίνετε ή να το απορρίψετε. Εάν χρησιμοποιείτε το Instagram για μια επιχείρηση, ίσως θελήσετε να κάνετε τον λογαριασμό σας δημόσιο, έτσι ώστε οι δυνητικοί πελάτες να μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σας και να σας ακολουθούν χωρίς καθυστέρηση. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστό λογαριασμό για προσωπικές αναρτήσεις ή πιο ευαίσθητες.

Ιδιωτικοί και δημόσιοι λογαριασμοί Instagram

Από προεπιλογή, ένας λογαριασμός Instagram είναι δημόσιος όταν τον ρυθμίζετε . Οποιοσδήποτε μπορεί να σας ακολουθήσει και να δει τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών και τα σχόλιά σας σε αναρτήσεις και ιστορίες άλλων - εκτός από τα άμεσα μηνύματα που στέλνετε σε άλλους χρήστες.

Αν προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε τον λογαριασμό σας Instagram ιδιωτικό. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αναρτήσεις σας θα είναι ορατές μόνο στους ακόλουθους σας και μπορείτε να ελέγξετε ποιος σας ακολουθεί. Όταν κάποιος προσπαθήσει να σας ακολουθήσει, θα λάβετε μια ειδοποίηση και μπορείτε να επιτρέψετε ή να μην επιτρέψετε να σας ακολουθήσει και να δει τις αναρτήσεις και τις ιστορίες σας. Εάν δεν κάνετε τίποτα, δεν θα μπορούν να σας ακολουθήσουν ή να δουν το περιεχόμενό σας.

Περιορισμοί των ρυθμίσεων απορρήτου

Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τους χρήστες από το να βλέπουν ή να σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας, ακόμα κι αν διατηρείτε τον λογαριασμό σας δημόσιο. Αυτό μπορεί να είναι ένας καλός συμβιβασμός εάν δεν θέλετε συγκεκριμένα άτομα να βλέπουν τις αναρτήσεις σας, παρόλο που θα εξακολουθούν να μπορούν να τα δουν εάν χρησιμοποιούν, για παράδειγμα, έναν λογαριασμό φίλου ή να ανοίξουν τη σελίδα σας Instagram σε μια ιδιωτική καρτέλα περιήγησης. Τα άτομα δεν ειδοποιούνται όταν τα αποκλείσετε, αλλά μπορεί να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να βρουν εύκολα το προφίλ και τις αναρτήσεις σας.

Λάβετε υπόψη ότι εάν ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας Instagram για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικών μέσων , όπως το Facebook ή το Twitter, οι ρυθμίσεις απορρήτου σας ενδέχεται να είναι διαφορετικές εκεί και περισσότερα άτομα ενδέχεται να μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σας. Ακόμα κι αν ο λογαριασμός σας είναι ιδιωτικός, είναι πιθανό τα άτομα που δεν σας ακολουθούν να βλέπουν τις αναρτήσεις σας εάν κάποιος που ακολουθείτε τις μοιράζεται, είτε τραβώντας ένα στιγμιότυπο οθόνης είτε δείχνοντας φυσικά κάποιον χρησιμοποιώντας τον δικό του λογαριασμό.

Έγκριση αιτήματος παρακολούθησης

Εάν κάποιος ζητήσει να σας ακολουθήσει, πιθανότατα θα λάβετε ένα αίτημα στο τηλέφωνό σας. Εάν θέλετε να δείτε όλα τα εκκρεμή αιτήματα παρακολούθησης, πατήστε το κουμπί "καρδιά" για να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις σας στην εφαρμογή Instagram.

Πατήστε ένα αίτημα και πατήστε το κουμπί "Επιβεβαίωση" για να αποδεχτείτε το άτομο ως ακόλουθο ή "Διαγραφή" για να ακυρώσετε το αίτημα παρακολούθησης στο Instagram. Εάν διαγράψετε το αίτημα, το άτομο μπορεί να ζητήσει να σας ακολουθήσει ξανά, εκτός εάν το αποκλείσετε ρητά. Εάν διαγράψετε ένα αίτημα κατά λάθος, ζητήστε από τον αιτούντα να σας ακολουθήσει ξανά.

Ζητώντας να ακολουθήσετε κάποιον

Εάν μεταβείτε στη σελίδα προφίλ Instagram ενός ατόμου του οποίου η σελίδα είναι ιδιωτική και που δεν ακολουθείτε, μπορείτε να πατήσετε ένα κουμπί για να ζητήσετε να ακολουθήσετε αυτό το άτομο. Πατήστε το ξανά για να ακυρώσετε αυτό το αίτημα εάν το άτομο δεν το έχει αποδεχτεί ακόμη.

Εάν θέλετε να δείτε μια λίστα με όλα τα άτομα που έχετε ζητήσει να ακολουθήσετε, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: //instagram.com/accounts/access_tool/current_follow_requests στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web. Συνδεθείτε στο Instagram εάν σας ζητηθεί.

Πηγαίνοντας ιδιωτικά ή δημόσια

Αν θέλετε να κάνετε τον λογαριασμό σας Instagram ιδιωτικό, ώστε οι χρήστες να ζητήσουν να σας ακολουθήσουν, πατήστε το κουμπί προφίλ, το οποίο μοιάζει με σιλουέτα ενός ατόμου. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μενού, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Πατήστε "Ρυθμίσεις".

Πατήστε "Απόρρητο λογαριασμού" και χρησιμοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής δίπλα στο "Ιδιωτικός λογαριασμός" για να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό. Οι υπάρχοντες ακόλουθοί σας θα εξακολουθούν να μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σας, εκτός εάν τις αποκλείσετε. Χρησιμοποιήστε ξανά το διακόπτη εναλλαγής εάν θέλετε αργότερα να κάνετε τον λογαριασμό σας δημόσιο.